Om DFSK,
DFSK (Dongfeng SOKON) tillhör de tre största biltillverkarna i Kina och grundades år 2003. Företaget grundas i en join venture-allians mellan två stora och prestigefyllda företag, Dongfeng Motors och SOKON. Tillsammans har man cirka 150.000 anställda fördelade på sju moderna bilfabriker i tre länder (USA, Kina och Indonesien) samt utvecklings- & forskningscenter i fem länder såsom USA, Kina, Japan, Tyskland och Sverige. Den totala tillverkningsvolymen uppgår till närmare 3,8 miljoner bilar per år och innefattar även join venture-samarbeten med flera andra stora biltillverkare.

DFSKs bilar säljs redan i flera europeiska länder som Storbritannien, Spanien, Italien, Schweiz, Tyskland och nu lanseras även märket i Sverige.

Drivee Automotive och bilarna
Den Växjöbaserade generalagentens grundtanke är att endast erbjuda fordon som drivs av fossiloberoende bränslen såsom biogas och el. Drivee Automotive har agentur för DFSK i Sverige, Danmark och Finland men vi väljer att lansera i ett land i taget. Vi tycker att miljön är det viktigaste vi har men utan bilen stannar Sverige därför har vi valt ut tre modeller från DFSKs sortiment som bidrar till lägre utsläpp. Två SUV-modeller, varav en 7-sitsig, kommer saluföras som biogas-hybrider vilket innebär att bilarna konverteras till biogasdrift hos Konvegas Sweden AB i Växjö. Tack vare biogaskonverteringen kan vi sänka bilens utsläpp med upp till 95% jämfört med bensindrift. Biogasdriften innebär även att bilarna får en klimatbonus på 10 000kr samt en betydligt lägre vägskatt redan från första året. Den tredje modellen är en eldriven SUV med batterikapacitet på 53,61 kWh och fullutrustad från start.

Under kommande året lanseras ytterligare två spännande elbilar.

DFSK FENGON 5 BIOGASHYBRID – VÄLUTRUSTAD SUV – COUPÉ

Showroom
Sveriges första showroom är redan klart.
Det blir El & Biogasbilar AB i Växjö som får leverera de första bilarna och Drivee Automotive har påbörjat sitt arbete med att leta efter nya samarbetspartners som vill vara med på en spännande resa. Det förs redan dialog med andra intressenter.

Vi gör det enkelt
I dagens digitala värld är vi vana att allt sker snabbt och enkelt. Därför har vi förenklat både kundernas köpprocess och återförsäljarnas administration. All beställning kommer att ske online på www.dfskmotor.se. Detta oavsett om det är kunden eller återförsäljaren som gör beställningen. Samtliga bilar har alltid högsta möjliga utrustningspaket där både metalliclack, vinterhjul samt dragkrok kommer ingå som standard. Det behövs endast några klick för att köpa en DFSK. De enda valen blir önskad färg, dubb- eller friktionsdäck och finansieringsalternativ. Efter val av önskad återförsäljare för leverans och Bank ID-signering är köpet klart. Den valda återförsäljaren får samma ersättning oavsett om kunden själv valt deras anläggning som leveransplats eller om återförsäljaren själva hjälpt kunden med beställning.

Vi gör det enkelt. Både för kunden och återförsäljaren.


DFSK FENGON 580 BIOGASHYBRID – RYMLIG SJUSITSIG SUV

 

SERES 3 ELECTRIC – ELDRIVEN SUV MED 300 KM RÄCKVIDD (WLTP)